Recept na domácí dýňové latté
Recept na domácí Pumpkin Spice Latte – pro ty, co mají rádi, když vědí co v tom je
Ingredience:
- 2 lžíce dýňového pyré (jednoduše vyrobíte doma - návod najdete níže)
- 1 lžička dýňového koření (Pumpkin Spice – směs skořice, muškátového oříšku, zázvoru a hřebíčku)
- 1 lžíce cukru nebo jiného sladidla (podle chuti)
- 250 ml mléka (klasické nebo rostlinné – mandlové, ovesné apod.)
- 60 ml silné kávy nebo espressa
- Šlehačka na ozdobu (pro náročné)
- Trocha skořice na posypání
Jak na to?
Postup:
- Příprava dýňové směsi:
V malém hrnci na středním plamenu smíchejte dýňové pyré, dýňové koření a cukr. Zahřívejte směs a míchejte po dobu 2–3 minut, dokud se vaší kuchyní nezačne linout ta úžasná vůně a všechny chutě se nepropojí.
- Přidání mléka:
Do dýňové směsi přilijte mléko a jemně zahřívejte, ale nenechte přejít varem. Směs by měla být horká a pěnivá. Pokud máte šlehač na mléko, můžete mléko napěnit zvlášť, abyste získali krémovou pěnu.
- Přidání kávy:
Do připravené dýňové směsi nalijte horkou kávu nebo espresso a promíchejte.
- Servírování:
Nalijte dýňové latté do hrnku. Pokud máte rádi bohatší verzi, můžete navrch přidat šlehačku a posypat trochou skořice nebo další dávkou dýňového koření.
- Užijte si ten pocit:
Jste fanoušek toho správného hygge pocitu? Tak si latté nalejte do hrnku s podzimním motivem nebo ve tvaru dýně, zapalte si vonnou svíčku. Hygge je skromné a vzdoruje času - je to prostě TEN pocit.
Můj tip:
Pokud si chcete připravit dýňové pyré doma, stačí upečenou dýni (např. Hokaido) rozmixovat dohladka. Můžete si udělat větší množství a zamrazit si ho pro pozdější použití.
Takovéto pyré pak můžete použít na polévku, přidat do omáčky nebo pod pečené maso nebo tím oživit chuť muffinů.