Recept na domácí dýňové latté

Recept na domácí Pumpkin Spice Latte – pro ty, co mají rádi, když vědí co v tom je 

  

Ingredience: 

- 2 lžíce dýňového pyré (jednoduše vyrobíte doma - návod najdete níže) 

- 1 lžička dýňového koření (Pumpkin Spice – směs skořice, muškátového oříšku, zázvoru a hřebíčku) 

- 1 lžíce cukru nebo jiného sladidla (podle chuti) 

- 250 ml mléka (klasické nebo rostlinné – mandlové, ovesné apod.) 

- 60 ml silné kávy nebo espressa 

- Šlehačka na ozdobu (pro náročné) 

- Trocha skořice na posypání 

  

Jak na to? 
Postup: 

  

  1. Příprava dýňové směsi:

   V malém hrnci na středním plamenu smíchejte dýňové pyré, dýňové koření a cukr. Zahřívejte směs a míchejte po dobu 2–3 minut, dokud se vaší kuchyní nezačne linout ta úžasná vůně a všechny chutě se nepropojí. 

  

  1. Přidání mléka: 

   Do dýňové směsi přilijte mléko a jemně zahřívejte, ale nenechte přejít varem. Směs by měla být horká a pěnivá. Pokud máte šlehač na mléko, můžete mléko napěnit zvlášť, abyste získali krémovou pěnu. 

  

  1. Přidání kávy: 

   Do připravené dýňové směsi nalijte horkou kávu nebo espresso a promíchejte. 

  

  1. Servírování: 

   Nalijte dýňové latté do hrnku. Pokud máte rádi bohatší verzi, můžete navrch přidat šlehačku a posypat trochou skořice nebo další dávkou dýňového koření. 

  

  1. Užijte si ten pocit: 

   Jste fanoušek toho správného hygge pocitu? Tak si latté nalejte do hrnku s podzimním motivem nebo ve tvaru dýně, zapalte si vonnou svíčku. Hygge je skromné a vzdoruje času - je to prostě TEN pocit. 

  

Můj tip: 

Pokud si chcete připravit dýňové pyré doma, stačí upečenou dýni (např. Hokaido) rozmixovat dohladka. Můžete si udělat větší množství a zamrazit si ho pro pozdější použití.
Takovéto pyré pak můžete použít na polévku, přidat do omáčky nebo pod pečené maso nebo tím oživit chuť muffinů.